Ilyen még nem volt! - Nagyon fontos változás az autópályákon

Idén először előre meg lehet venni a 2017-es éves és megyei matricákat, az árak nem változnak - adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Napi.hu, 2016. december 6. kedd, 16:09
Fotó: Stocksnap

Idén először, új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-tól megvásárolhatóak a következő évre szóló országos és megyei e-matricák. Ennek célja, hogy több idő álljon az autósok rendelkezésére az éves matricák megvásárlására.

A 2017. évi éves országos és éves megyei matricák érvényességi ideje 2017. január 1-től kezdődik és 2018. január 31-én éjfélig tart. Fontos tudni, attól hogy valaki előre megvette a jogosultságot, 2016-ban még nem hajthat fel fizetős utakra.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt). saját értékesítési pontjain (Rajka, Hegyeshalom), 18 ügyfélszolgálati irodájában, saját elektronikus értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, és viszonteladó partnereinél (például benzinkutakon, utazási irodákban), valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját felületein - applikáción, weben, a társaság 11 önálló e-matricát értékesítő viszonteladójánál és azok felületein (sms, applikáció, webes felületen) - kezdődik.

A személygépkocsik után fizetendő útdíjak öt éve változatlanok, az autósok 2017. január elsejétől is a megszokott árakon vásárolhatnak e-matricát a hazai gyorsforgalmi utak használatához. A megyei matricák bevezetése óta folyamatos átrendeződés figyelhető meg a rövidebb időtartamban érvényes jogosultságok irányából az éves termékek javára. Az idei év első 11 hónapjában megközelítőleg 12 millió e-matrica fogyott, 7,4 százalékkal több, mint 2015 azonos időszakában. A heti és a havi matricák darabszáma átlag alatt nőtt, az éves országos és megyei matricáké viszont jóval átlag felett haladta meg a tavalyit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.12.06 17:05

@obsitos0: Közben bevezették a Hugo-t és a teherautók sokszorosan annyit fizetnek mint előtte. Akarom mondani azt az útdíjat is mi fizetjük mert szépen rápakolták a termékek árára amiket a polcról leveszel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsitos0, 2016.12.06 16:21

A megyei matricák két (2) éve LÉTEZNEK, hogyan változatlan az áruk öt (5) éve ?????????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html