Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén először, új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-tól megvásárolhatóak a következő évre szóló országos és megyei e-matricák. Ennek célja, hogy több idő álljon az autósok rendelkezésére az éves matricák megvásárlására.

A 2017. évi éves országos és éves megyei matricák érvényességi ideje 2017. január 1-től kezdődik és 2018. január 31-én éjfélig tart. Fontos tudni, attól hogy valaki előre megvette a jogosultságot, 2016-ban még nem hajthat fel fizetős utakra.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt). saját értékesítési pontjain (Rajka, Hegyeshalom), 18 ügyfélszolgálati irodájában, saját elektronikus értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, és viszonteladó partnereinél (például benzinkutakon, utazási irodákban), valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját felületein - applikáción, weben, a társaság 11 önálló e-matricát értékesítő viszonteladójánál és azok felületein (sms, applikáció, webes felületen) - kezdődik.

A személygépkocsik után fizetendő útdíjak öt éve változatlanok, az autósok 2017. január elsejétől is a megszokott árakon vásárolhatnak e-matricát a hazai gyorsforgalmi utak használatához. A megyei matricák bevezetése óta folyamatos átrendeződés figyelhető meg a rövidebb időtartamban érvényes jogosultságok irányából az éves termékek javára. Az idei év első 11 hónapjában megközelítőleg 12 millió e-matrica fogyott, 7,4 százalékkal több, mint 2015 azonos időszakában. A heti és a havi matricák darabszáma átlag alatt nőtt, az éves országos és megyei matricáké viszont jóval átlag felett haladta meg a tavalyit.