Ilyen vonatok járnak ezután Bécs és Győr között

Forgalomba áll az ötödik felújított Talent motorvonat, amely Győr és Bécs között közlekedik majd. A Talent motorvonatok korszerűsítési programja ezzel félidejéhez ért, az eddig átadott járműveken túl még ötöt újítanak fel.
Szepesi Anita, 2020. június 13. szombat, 11:34
Fotó: Napi.hu

Tavaly októberben a Győr-Hegyeshalom (1-es) vasútvonalon állt forgalomba az első felújított, nagyszervizen átesett Talent típusú villamos motorvonat.

A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB szakembereinek közreműködésével elvégzett javítás és felújítás kiterjedt egyebek között a forgóvázra, a fékrendszerre, a mozdonyvezetői fülkére. Az utastérben a tolóajtók, a lépcsők, a klímaberendezések, az ülések és a vécék újultak meg - idézi a MÁV közleményét az MTI.

Az első jármű még az eredeti, piros külső festéssel közlekedik, a többi azonban már az új arculathoz igazodó, kék-sárga-fehér színt kapott.

A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB 2019 áprilisában kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, amely várhatóan ötmilliárd forintba kerül.

HOZZÁSZÓLÁSOK