Elkészült a MÁV-Start Zrt. részére gyártandó Flirt-motorvonatok látványterve. A 2014-ben és 2015-ben forgalomba álló, új Flirt-motorvonatok megrendelésére március közepén írtak alá támogatási és szállítási szerződést a MÁV-Start Zrt., a GYSEV Zrt., a KIKSZ Zrt. és a Stadler Bussnang AG képviselői.

A 42 alacsonypadlós motorvonat a MÁV-Start Zrt. járműparkjához és a vállalat arculatához igazodva kék-sárga színű külső festést kap majd, a belső terek kialakítása és színezete megegyezik a jelenleg is közlekedő Flirt-motorvonatokéval. Az újonnan készülő szerelvényeken már szériatartozék lesz a wifielérés, és az ülőhelyek egy részéről 230V-os számítógép-csatlakozóaljzatok is elérhetők lesznek. Továbbfejlesztett vizuális utastájékoztató-rendszer áll majd az utasok rendelkezésére, a motorvonatok belső terében monitorokon is követhetőek lesznek az utazással kapcsolatos információk.

A Flirt típusú motorvonatok 2007-ben jelentek meg Magyarország vasúthálózatán, elsősorban a budapesti elővárosi forgalomban teljesítenek szolgálatot. Jelenleg hatvan ilyen típusú vonat közlekedik, a számuk 2014 őszétől fokozatosan növekszik majd 2015 szeptemberéig. A most készülő 42 új Flirt-vonattal már 102  ilyen típusú szerelvény lesz a MÁV-Start Zrt. flottájában. A járművek klimatizáltak, alacsonypadlós kialakításúak, a belső tér akadálymentesen átjárható, környezetbarát, zárt rendszerű mellékhelységek tartoznak a szerelvényekhez.