Íme a CBA kérése, praktikus tanácsokkal

A járványhelyzet és a megugró forgalom miatt a CBA is változtatott az online áruházának működését. Cégeknek például átmenetileg nem szállít a boltlánc, amely elárulja azt is, hogyan érdemes időpontot foglalni.
Csernátony Csaba, 2020. március 28. szombat, 11:48
Fotó: Napi.hu

Az online élelmiszer-áruházat működtető nagy boltláncok sorra bevezettek újabb intézkedéseket, a Sparnál és a Tescónál például mennyiségi limit lépett életbe.

A CBA online áruháza is új intézkedésekkel reagált a járványhelyzet miatt kialakult helyzetre és a megnövekedett forgalomra.

  • A magánszemélyeket, szociális intézményeket, bentlakásos iskolákat, továbbra is kiszolgálják, ám a céges megrendeléseket a mostani helyzetben nem szállítják ki.
  • Egyes termékek esetében felmerülő időszakos beszállítói hiányok miatt előfordulhat, hogy azokat nem, vagy csak korlátozott mennyiségben tudja kiszállítani a CBA. Szintén az időszakos beszállítói hiányok miatt több termék átmenetileg kikerülhet a kínálatból.
  • A CBA a többi boltlánchoz, a szakminisztériumhoz hasonlóan azt kéri a vásárlóktól, ne halmozzanak túlzottan sok élelmiszert, csak a szükséges a mennyiséget vásárolják meg.
  • A boltlánc azt kéri, hogy az online rendeléseket lehetőség szerint bankkártyával fizessék ki.
  • Az online CBA minden rendelésnél az aktuálisan elérhető időpontokat kínálja fel. A CBA naptárában minden nap délben nyílnak meg az új, egy héttel későbbi nap időablakai. A beérkező megrendelések mennyisége miatt ezek az időpontok néhány óra alatt betelnek, ezért érdemes a rendelést próbálja meg 12-16 óra között, a délhez minél közelebb leadni. A megnövekedett kereslet miatt jelenleg 3-4 óra alatt telnek be az időablakok, emellett az oldal működésében esetenként hibák is előfordulhatnak.
  • Aki a CBA-tól szeretne rendelni, az időpontot akár a vásárlás megkezdése előtt is ki tudja választani, de arra figyelnie kell, hogy a megjelölt időpontokat fél órán keresztül foglalja a rendszer, utána szabaddás válik. Éppen ezért, aki fél óránál hosszabb idő alatt tudja csak összerakni a kosasat, az első körben a legfontosabbakat tegye a kosárba vagy állítson össze egy bevásárlólistát, amelynek segítségével egy kattintással mindent meg lehet rendelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Remete53, 2020.03.28 17:46

@europeer: Mióta van külföldön CBA?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.03.28 17:12

Nekem régi vásárlói védekezési szokásom, hogy kerülöm a CBA-t.
Az árai és az árui miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html