Indiában két irodát nyit a nemzeti kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) még az év vége előtt két irodát nyit Indiában, egyet az ország északi, egyet pedig a déli részén, így közel 4 ezer magyar kis- és közepes vállalkozás (kkv) tudását, termékeit, technológiáját ismerhetik meg az indiai partnerek - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára a Magyar-indai gazdasági együttműködési vegyes bizottság ülését követően.
MTI, 2016. június 3. péntek, 13:20
Fotó: Reuters

Ramesh Abhishek, az indiai Ipari és Kereskedelmi Minisztérium iparpolitikai és promóciós államtitkára kiemelte: a kereskedelmi kapcsolatok további erősítése révén India is hasznosítani tudja majd azt a magas technológiai tudást, amivel a magyar cégek rendelkeznek.

Szabó László szerint a csütörtökön megrendezett üzleti találkozó, amelyen 70 magyar cég vett részt, szintén hozzájárult a két ország közötti üzleti lehetőségek feltáráshoz. Hangsúlyozta: az elmúlt években már számos indiai cég választotta befektetési célpontjának Magyarországot, egyebek között a TATA Consultancy services, az SMR Group, valamint az Apollo Tyres.

HOZZÁSZÓLÁSOK