Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég képviseletében eljáró projektvezető elmondta, hogy 100 ezer négyzetméter nagyságú telken, zöldmezős beruházással építik fel a gyárat, amely 2017-re készül el. Tájékoztatása szerint az első időszakban a Mercedes-gyár Kecskeméten készülő egyik típusához fognak 2018-tól lökhárítókat gyártani. Az új gyár közvetlenül a Mercedes-gyár mellett épül.

Takács Péter az általa képviselt vállalatról elmondta: az 1975-ben indult indiai családi vállalkozás mára a világ 40. autóipari beszállítójává fejlődött. A világ 25 országában 140 gyáregységgel van jelen, 2009 óta Magyarországon is. Visszapillantó tükröket gyártanak Mosonszolnokon, valamint egy logisztikai központ is van Hegyeshalomban.

Magyarországon 1600 saját alkalmazottja van a cégnek, csak a magyar piacon 310 millió euró árbevételt értek el tavaly, több autógyárnak szállítanak kábelkötegeket, tükröket és egyéb alkatrészeket. A cégcsoport 2014-es árbevétele 6,1 milliárd dollár volt.

A város közgyűlése egyhangú határozatával támogatta a mezőgazdasági területre vonatkozó rendezési terv módosításának elindítását. Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy az indiai cég már korábban együttműködési megállapodást kötött a Kecskeméti Főiskolával a duális mérnökképzésre.

Lendület az autóiparnak

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a 30 milliárd forintos beruházással tervezett újabb gyártóbázis további lendületet ad a magyarországi autóipar fejlődésének, amelynek teljesítménye az idén az első öt hónapban több mint 13 százalékkal nőtt. A csoportnak ez már a harmadik gyára lesz Magyarországon, a tervek szerint 2017-ben kezdi meg működését. Szabó László kiemelte, hogy az ország keleti régiójában 450 új munkahely jön létre az indiai beruházással.

A cég a mosonszolnoki gyárában is újabb fejlesztéseket tervez. A mostani 30 milliárd forintos beruházás csak az első lépcső - jelezte. A világ 20 legnagyobb autóipari beszállítójából 15 már jelen van az országban. A cégek beruházási döntését nem csupán a költségek határozzák meg, fontos tényező a magyar munkaerő precizitása, kreativitása - tette hozzá az államtitkár.

Tibori Pál-Levente, az SMR kelet-európai és németországi alelnöke ismertette: a csoport 4 éve nyitotta meg mosonmagyaróvári és 2009-ben mosonszolnoki gyárát. Az új kecskeméti gyárban mintegy 96 ezer négyzetméter alapterületen, 44 ezer négyzetméteres gyártóegységben lökhárító és hűtőrács elemeket, műszerfal modulokat, ajtó paneleket és középkonzolokat gyártanak majd, közel 400-450 dolgozó foglalkoztatását tervezik itt - tette hozzá.