Indul a grandiózus egyetembővítés Kecskeméten

Hamarosan elindul Kecskemét város történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje. A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO Zrt.) közzétette a Pallasz Athéné Egyetem campusának első építési ütemére vonatkozó közbeszerzési felhívását.
Napi.hu, 2016. október 13. csütörtök, 08:44
Fotó: Napi.hu

Kecskeméten, az egykori kórház területén, az Izsáki úton nemcsak a város, hanem a régió történetének eddigi legnagyobb, több mint 12 milliárd forintos felsőoktatási projektje kezdődik meg. A város komplex fejlesztési tervével összhangban, 2018 tavaszára a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó, új campus komplexummal bővül a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem - adta hírül az Optima Zrt..

A campus első építési ütemére kiírt nyilvános közbeszerzési eljárás alapján a tervezett épületegyüttesből az oktatási épület valósul meg, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházásokkal együtt. A kivitelezésre kiírt nyilvános közbeszerzési eljárás tartalmazza a teljes campus komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítésére vonatkozó tervezői megbízást is.

Az 5,5 hektáros fejlesztési terület átadása, a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, várhatóan 2017. januárjában várható.

Kiterjedt komplexum lesz

A fejlesztési stratégia alapja a "Smart University" - Okos Egyetem oktatási koncepció, amelynek révén a Pallasz Athéné Egyetem diákjai a legmodernebb technológiák segítségével tanulhatnak majd az épületegyüttesben - hívják fel a figyelmet.

A város "Nyugati-kapu" fejlesztési övezetében több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület: oktatási, igazgatási-adminisztrációs, tudástár-könyvtár, kollégium és multikulturális központ is épül, amelyeket kerékpárosok és a gyalogosok által is használható felsőközlekedő rendszer köt majd össze. A Campus egyes épületei a város lakói számára is nyitottak lesznek.

A beruházás finanszírozására és lebonyolítására a hat Pallas Athéné Alapítvány 2015 végén létrehozta a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t, amely a Közbeszerzési Hatóság határozata értelmében ajánlatkérő szervezet. Ennek megfelelően a KEDO Zrt. nyilvánosságra hozta a Pallasz Athéné Egyetem Campusának első építési ütemére vonatkozó közbeszerzési kiírását, amelyet az Európai Unió Hivatalos Lapjában (TED) tesznek közzé 2016. október első heteiben.

HOZZÁSZÓLÁSOK