Indul a taxisháború - káosz jöhet Budapesten

Nem értik a taxiscégek, miért emelték ki közülük a Főtaxit a vizes vébé szervezői. Bőven akad még a piacon 500-600 autóval rendelkező vállalat, amellyel tárgyalhattak volna. Gondot okozhat, hogy a rendezvény idején minden budapesti taxira szükség lehet a sportrajongók fuvarozásához.
Komócsin Sándor, 2017. június 19. hétfő, 10:07
Fotó: Napi.hu

Káoszt jósolnak a vizes vébé idejére a taxiscégek vezetői, akik a Népszavának nyilatkoztak arról, hogy a szervezők kijelölték a Főtaxit a rendezvény kizárólagos személyszállítójának. Hivatalos tájékoztatás szerint csak a pletyka szintjén hallották, hogy az autóik ki lesznek tiltva a Duna Aréna környékéről.

Ez azt jelenti, hogy az utasaikat le kell rakniuk egy sarokkal távolabb, 200-300 méterre a csili-vili, új, kék doboztól. Még nagyobb gondot jelenthet nekik, ha igaz a hír, hogy a vébé alatt nem hajthatnak be a Margitszigetre.

Az egyik vállalat vezetője szerint kamu az az érv, hogy a szervezők nem tárgyalhatnak több tucat kis taxiscéggel, mert több 500-600 autóval rendelkező szereplő is van a piacon. Emellett az illető úgy véli, hogy a nagy felhajtás idején minden budapesti taxira szükség lehet, ezért zűrzavart okozhat a budapesti utakon a  kivételezés.

HOZZÁSZÓLÁSOK