Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az infrastruktúra-fejlesztés magával hozza a munkahelyek és a családok fejlődését is, ezért költ a kormány 2020-ig 1000 milliárd forintot a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére - mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és a beruházásban érintett Pest megye 5. számú választókerületének. Ez az a szakasz, ahol 1846-ban elindult az első vonat Vácra, és itt fog nemsokára először közlekedni a nagyteljesítményű emeletes motorvonat is - tette hozzá Tuzson az MTI szerint.

A 2019 végére elkészülő közel 20 kilométeres gyorsforgalmi szakaszon a 2X2 sávon óránként 110 kilométeres lesz a sebességhatár - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Hat új hidat építenek, 14-et pedig felújítanak. Minden út fejlődést és biztonságot jelent a környezetében élők számára - véli az államtitkár.

A 20 kilométeres út bővítése várhatóan 2019-ben fejeződik be. A kivitelező a nyílt közbeszerzésen kiválasztott STR+S -M2 Konzorcium, amely a Strabag Építő Kft.-ből és a Strabag AG-ből áll, a cégek nettó 33 milliárd forintért vállalták a munkát.

A gyorsforgalmi hálózat öt éven belül európai szintű hozzáférést biztosít az autósoknak, fuvarozóknak - mondta Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. Az előzetes projektlista szerint Pest megyében 24 útszakasz rendbetétele várható, összesen 42 kilométeren, 6,4 milliárd forintból.

A képen Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Kiss Róbert, a kivitelező STR+S-M2 Konzorcium ügyvezető igazgatója, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára látható az M2 gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti szakaszának alapkőletételén Dunakeszinél. (Forrás: MTI)