Indulhat a magyar Bank of China

Az alapítási engedély után a működési engedélyt is megkapta a Bank of China (Hungária) Rt., ráadásul a cég más néven száll harcba az ügyfelekért - derül ki a Magyar Tőkepiac mai számából.
NAPI Online, 2003. január 21. kedd, 08:42
Fotó:

A PSZÁF engedélye alapján a Bank of China magyarországi leánya a következő tevékenységeket végezheti:

1. A bank által forintban, illetőleg devizában, valutában üzletszerűen folytatható pénzügyi szolgáltatási és kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenységek:

1.1. betét gyűjtése és más visszafizetendő pénzeszköz - saját tőkét meghaladó mértékű - nyilvánosságtól történő elfogadása;

1.2. hitel és pénzkölcsön nyújtása;

1.3. pénzforgalmi szolgáltatások nyújtása;

1.4. készpénz-helyettesítő fizetési eszköz kibocsátása, illetőleg az ezzel kapcsolatos szolgáltatás nyújtása;

1.5. kezesség és bankgarancia vállalása, valamint egyéb bankári kötelezettség vállalása;

1.6. valutával, devizával - ide nem értve a pénzváltási tevékenységet -, váltóval, illetve csekkel saját számlára vagy bizományosként történő kereskedelmi tevékenység;

1.7. pénzügyi szolgáltatás közvetítése (ügynöki tevékenység);

1.8. letéti szolgáltatás, széfszolgáltatás;

1.9. készpénzátutalás;

1.10. pénzváltási tevékenység;

1.11. pénzügyi ügynöki tevékenység a bankközi piacon.

Az igazgatóság elnöke és külső igazgatósági tag Zhang Yanling, belső igazgatósági tag és ügyvezető Shu Xiao Dong, igazgatósági tag és ügyvezető Dr. Schiffer Péter, külső igazgatósági tag Gu Rubai és Fekete János, felügyelő bizottsági tag Zhang Yudong, Zhao Lianjie és Zhou Ning, az fb elnöke Tang Xinyu.

A felügyelet engedélyezte a társaság névmódosítását, így a cég Bank of China (Hungária) Hitelintézet Részvénytársaság néven kezdi meg működését. Az rt. alapító okiratában megjelölt tevékenységi körök közül törlésre kerülnek a következők: értékpapír-ügynöki tevékenység, az elszámolásforgalom lebonyolítása (elszámolás-forgalmi ügylet), a pénzfeldolgozási tevékenység, a bizományosi tevékenység, az értékpapírok letéti őrzése és azzal kapcsolatos nyilvántartások vezetése, az értékpapír-letétkezelés, a befektetési tanácsadás, az ügyfélszámla-vezetés és az értékpapírszámla-vezetés.

HOZZÁSZÓLÁSOK