Indulnak a nagy nyári ellenőrzések - új célpontok a Nébih listáján

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal(Nébih) kiemelt ellenőrzést indított július elsején, a hagyományosan vizsgált rendezvények és gyermektáborok mellett új területeket is bevontak az akcióba -idézi Nagy Attila, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatóhelyettese M1-en elhangzott szavait az MTI.
Szepesi Anita, 2018. július 4. szerda, 09:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az első részeredményeket július végén közlik, a végleges megállapításokat a vizsgálat augusztus végi lezárását követően teszik közzé. Nagy Attila példaként említette, hogy a szezonális ellenőrzésbe az idén bevonták a kistermelők által előállított termékeket, az erdészeti tűzifát és az állati gyógyszereket.

A tisztasági szempontok mellett egyebek mellett a sütödékben nézik a halak és haltermékek származását, a rendezvényeken és a gyerektáborban teljes körű ellenőrzést tartanak.

Az eddigi tapasztalatok alapján nyáron folyamatos problémát jelent a dolgozók nem megfelelő képzettsége, illetve a túlterheltségük. Nagy Attila elmondta, az elmúlt években a nyári ellenőrzéseken csökkent a szabálytalanságok aránya, például tavaly mennyiségben és értékben kevesebb terméket kellett kivonniuk a forgalomból, mint előtte.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK