Négy informatikai cég egybeolvadásával október 1-jével létrejön Magyarország egyetlen teljes körű infokommunikációs technológiai termékportfólióval rendelkező szolgáltatója, a T-Systems Magyarország Zrt. - jelentette be egy mai tájékoztatón  Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Telekom már korábban felismerte, hogy a hagyományos telekom cégből tovább kell lépnie, és ennek érdekében évek során több IT-céget vásárolt föl - mondta Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója. (A cég a Magyar Telekom száz százalékos tulajdonában áll). A mostani lépés során ezeket a társaságokat, vagyis a T-Systems-be már korábban beolvasztott KFKI Zrt.-t, az IQSYS Zrt.-t, a Dataplex Kft.-t és az ISH Informatikai Kft.-t vonják össze. Jövőre pedig a Daten-Kontor Kft. csatlakozik a céghez.

Ezáltal a T-Systems Magyarország egy kézből tudja kiszolgálni a nagyvállalati és közszféra testre szabott telekommunikációs és IT szolgáltatások iránti igényeit - emelte ki Christopher Mattheisen. Budafoki pedig úgy fogalmazott: az átalakítás célja, hogy az ennek során felszabaduló energiájukat az ügyfelekre fordítsák. Budafoki arra is emlékeztetett, hogy egy évi 120 milliárd forintos forgalmú cég jön létre, alkalmazottjainak száma pedig 1800 fő.

A T-Sytems tehát része annak a Magyar Telekom csoportnak, amelynek mintegy tízezer alkalmazottja van, és éves szinten 500 milliárd forintot költ, illetve hagy Magyarországon beszerzésekre, bérekre , járulékokra - fogalmazott Christopher Mattheisen. A Telekom évente 90-100 milliárd forintot fordít beruházásra, az elmúlt öt évben például összességében 410 milliárd forintot fordított invesztícióra. A Telekom mintegy háromezer hazai vállalattal dolgozik együtt.