Ingyen ad az állam 50 ezret: csak az érintettek harmada igényelte

Már több mint 8 ezren igényelték a kasszánként 50 ezer forint állami támogatást a január 1-jétől online pénztárgép alkalmazására újonnan kötelezett vállalakozások közül - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1-en.
MTI, 2016. december 6. kedd, 11:21
Fotó: Napi.hu

Eddig a mintegy 27 ezer kötelezett egyharmada nyújtott be kérelmet. A kötelezetteket megkeresi az adóhatóság, a támogatás a 2016. december 31-ig üzembe helyezett gépekhez jár.

Emlékeztetett arra, hogy január elsejétől már a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet végzőknek, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, és -alkatrész kereskedelmét, javítását, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó vagy táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, szoláriumok, gőzfürdők, szaunát üzemeltetőknek, fitnesz termeknek, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak kell online pénztárgépet bevezetni.

A támogatás maximum öt gép után jár, a támogatás iránti kérelmet - ami az adóhatóság honlapjáról letölthető - a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz lehet benyújtani.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hat kasszát engedélyezett, ebből öt kiskassza, ezek között is három hordozható típus.

Az adatkapcsolat kiépítéséhez szerződést kell kötni egy szolgáltatóval, a gép adóügyi ellenőrző egységében sim-kártya van - ismertette.

HOZZÁSZÓLÁSOK