Ingyen reklámozhat Orbán bizalmasának cége Budapesten

Egy fővárosi előterjesztésből derül ki, hogy az ESMA két éve nem fizet használati díjat a villanyoszlopokra – engedély nélkül – kihelyezett reklámok után - írja a Zoom.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 30. szerda, 09:07
Fotó: Napi.hu

"Javaslat a közvilágítási oszlopok reklámcélú hasznosítása érdekében szükséges döntések meghozatalára címmel" szerdán tárgyal a Fővárosi Közgyűlés egy előterjesztést, amellyel a jelek szerint Garancsi István (képünkön) cégét, a villanyoszlop-reklámokban utazó ESMA Reklám Zrt.-t akarják "kimosdatni" - értékel a portál.

Az előterjesztésben foglaltak szerint ugyanis az ESMA 2015-től reklámokat helyezett ki a villanyoszlopokra, "anélkül, hogy ehhez az oszloptulajdonos (BDK Kft., Fővárosi Önkormányzat, BKK Zrt.), vagy a közterület tulajdonos Fővárosi Önkormányzat hozzájárulást, illetve a BDK Kft. üzemeltetői engedélyt vagy hozzájárulást adott volna."

Ráadásul az is kiderül az előterjesztésből, hogy az ESMA használati díjat sem fizetett a reklámkihelyezések után. A dokumetum szerint a BDK írásban jelezte a nem fizetés tényét.

Az előterjesztés szerint a főváros nem tudja pontosan, mennyi közvilágítási oszlopa van, és azok hol vannak. Csak annyit írnak, hogy "mintegy" 77 ezer.

Az egykor spanyol-magyar kézben lévő, jelentős piacvesztést elszenvedő ESMA részvényeinek 100 százalékát 2015 áprilisában vásárolta meg a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló Garancsi István.

HOZZÁSZÓLÁSOK