BUX
38667

Ingyen webes felület Kóka János volt cégétől

A Meditcom Kft. az idén 400-500 millió forint bevétellel számol, amelynek döntő része, mintegy 300 millió forint, a medikai informatikai megoldások szállításából származik majd - jelentette be Zsolnai Gábor, a cég ügyvezetője.

Diószegi József, 2005. január 20. csütörtök, 11:35

A cég most egy karitatív megoldássa vétette magát észre: a társaság ingyenesen olyan webes felületet készített a Budai Gyermekkórház részére, amely lehetővé teszi az internetes betegregisztrációt, s így jelentősen csökkenhet a telefonos bejelentkezések száma. A február közepén induló rendszer az intézménnyel összeköttetésben álló orvosok számára is biztosítja a virtuális kapcsolatot, így a leletek könnyen elérhetővé válnak. Madarasi Anna, a kórház orvosigazgatója közölte: nagyon megkönnyíti a munkát az új rendszer, az intézmény ambulanciáin ugyanis évente 160-170 ezer beteg fordul meg.
A társaságot 2003-ban az Elender Rt. két tulajdonosa, Kóka János és Lepp Gyula alapította, tavaly tőkeemeléssel beszállt a cégbe az Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Rt. Kóka gazdasági miniszterré történő kinevezésekor megvált a Meditcomban lévő üzletrészétől, így a kft. 37,5 százaléka az rt. kezében van, a fennmaradó rész pedig Lepp Gyulához köthető.