Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője - az érintett települések polgármestereivel és a helyreállításban résztvevőkkel tartott bejárás után - azt mondta, hogy 20 perc alatt zúdult le olyan mennyiségű eső, amely több ezer köbméternyi hordalékot, sarat és köveket sodort magával.

A két Pest megyei település között mind a közúti, mind a vasúti közlekedés időszakosan, a helyreállítás idejére szünetel.

Az államtitkár közlése szerint a munkálatok több ütemben zajlanak. Az idő alatt a Mahart együttműködésével sikerült megoldani, hogy reggeltől estig Zebegény és Nagymaros között óránkénti mentesítő hajójáratok induljanak - fűzte hozzá Rétvári Bence.

A MÁV a hétvégén azt közölte, hogy a múlt szerdai esőzés több mint egy kilométernyi szakaszon öntötte el sárral, kövekkel a vasúti pályát a Dömösi átkelésnél. Mintegy 70 méteren a vágány alatti töltés több helyen károsodott, az ágyazatot kimosta a hegyoldalról lezúduló víz.

Az omlások során körülbelül 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára.

A vonatközlekedés - kezdetben csak egy vágányon - várhatóan július második felében indulhat újra, addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros-Szob, illetve a Szob-Zebegény közötti szakaszon, külön menetrend szerint - írták a közleményben.