Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar kormány november elején rendelte el az ingyenes vezetékes internet-hozzáférési szolgáltatás biztosítását, hogy ezzel segítsék a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatásban érintett családokat. A Vodafone Magyarország ennek keretében a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a decemberi számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja.

A Vodafone Magyarország ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a támogatási igények leadási határidejét egy hónappal meghosszabbította, melynek eredményeként december 27-ig az egy havi díjmentes internetszolgáltatásra jogosult ügyfelek a támogatást online tudják igényelni. Ehhez az ügyfélszám, szolgáltatási cím, oktatási azonosító és oktatási intézmény neve szükséges, illetve szükség lehet még a korábbi számla számára is.

A november 27. után leadott igényeknél a támogatás a januárban kiállított számlán kerül jóváírásra. A jogosultak továbbra is csak egy címre igényelhetik a kedvezményt és egyszer 30 napra vehetik azt igénybe.

Digitális oktatási tartalmak adatforgalom használata nélkül

A Vodafone Magyarország ezen kívül már több más intézkedést is bevezetett a pandémia miatti rendkívüli helyzetre tekintettel. Ennek keretében a digitális oktatás támogatása érdekében adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját.

A Vodafone emellett még májusban elindította a Digitális Tanterem szolgáltatását is, amellyel tanórákat offline, online és hibrid módon is le lehet bonyolítani. A szolgáltatás elindulását követő hónapokban a vállalat 20 Digitális tantermi rendszert épített ki óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban egyaránt, melynek köszönhetően közel 20 ezer pedagógus és diák számára vált elérhetővé ez a szolgáltatás.

Kompetenciafejlesztő e-learning képzés tanároknak

A digitális oktatásra való átállás rengeteg kihívást okozott a pedagógusok számára is, amelynek áthidalására a Vodafone Alapítvány márciusban indított el egy digitális kompetenciafejlesztő e-learning továbbképzést. A képzést a Vodafone Magyarország Alapítvány akkreditáltatta, így a tanítók és tanárok számára tanúsítvánnyal zárul. Az e-learning kurzust a járvány idején a Vodafone Alapítvány díjmentesen tette elérhetővé a tanárok számára, a vállalat közleménye szerint március közepe óta több mint 1000 pedagógus jelentkezett a képzésre.