Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztési miniszter döntését követően az otthon melege program mosógépcsere-alprogramja esetében kiküldték az első támogatói okiratokat a pályázók erre szolgáló internetes címeire - tette közzé a mosógépcsere-támogatásért felelős nemzeti fejlesztési tárca tulajdonában lévő pályázatkezelő, a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet (NFSI) Kft.

A néhány óra alatt kimerülő júliusi mosógépcsere-támogatási kiírásokra országosan több mint negyvenezer pályázat érkezett - írta a lap. Mivel a szaktárca az eredetileg félmilliárd forintos keretet 12 ezer jelentkezőre szabta, így szeptember végén, illetve október elején a keret két képcsőben végül kétmilliárdosra bővült. Így akkori bejelentés szerint a pénzhiány mostantól nem akadály: akinek jelentkezése megfelel a formai feltételeknek, megítélik számára az új készülék fogyasztásától függően 25 ezer, 40 ezer vagy 45 ezer forintos támogatást. Így korábban tervezett 12 ezer helyett legalább 44 ezer család válthat korszerűbb, energetikailag jóval hatékonyabb mosógépre.

A pályázó internetes felületéről letölthető támogató okiratok kiküldése mostantól folyamatos - ígéri a pályázatkezelő. Az új készülék megvásárlásához nem feltétlenül szükséges a támogatói okiratot kinyomtatni: a regisztrált kereskedő a pályázati azonosítószám, születési dátum és a személyazonosításra alkalmas pályázatban megadott igazolvány száma alapján beazonosítják a pályázót.

Az NFM mai bejelentése szerint az elmúlt napokban már 10 ezer pályázóhoz jutott el a mosógépcseréhez szükséges támogatói okirat. A pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést. A pályázóknak az okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre a vásárláshoz.

A támogatásban részesíthető pályázók listája folyamatosan bővül, döntési körönként megtalálható a mosógép-pályázati portálon.