Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az impact investment egyik hazai képviselőjeként az ALTEO a kezdetektől arra törekszik, hogy a pénzügyi eredményesség mellett környezetileg és társadalmilag is fenntartható, illetve felelős vállalatként működjön. Ezért is döntött úgy a társaság, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva az idei évben a pénzügyi eredményeit, valamint a fenntarthatóság területén kifejtett erőfeszítéseit egy integrált jelentés formájában teszi közzé.

Az ALTEO az elmúlt két évben is közzétette - pénzügyi eredményei mellett - az ún. Fenntarthatósági Jelentését, amely sorra vette a vállalat nem pénzügyi eredményeit, mérföldköveit. Az integrált jelentés részben a Fenntarthatósági Jelentést hivatott felváltani, teljesítve ezzel a vállalat 2016-os jelentésében tett, erre vonatkozó vállalását. Az integrált jelentés fenntarthatósági adatokra vonatkozó része a Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés (Global Reporting Initiative) iránymutatása alapján készült el.

A vállalat 2018-as éve a dinamikus növekedés, valamint a fenntartható fejlődésre való törekvés jegyében telt. Utóbbi terület egyik mérföldköve volt, hogy 2018 novemberében a vállalat üzembe helyezte az első saját kivitelezésű naperőművét Monoron. A hatékony és fenntartható üzemeltetést segítette továbbá, hogy az ALTEO Csoport tulajdonában lévő erőművek (a vízerőműveket nem számítva) által felhasznált összes víz 15 százaléát visszaforgatott, illetve újrahasznált vízből sikerült fedezni a tavalyi évben.

A vállalat tevékenysége során arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben hasznosíthassa a megújuló energiaforrásokat az energiamixén belül. Ennek szellemében belevágott 2017-ben egy K+F projekt keretében egy Közép-Kelet Európában, illetve Magyarországon is egyedülálló akkumulátoros villamosenergia-tároló létesítmény fejlesztésébe. A projekt az időjárásfüggő szél- és naperőművek a vállalat portfóliójába, illetve a magyar villamosenergia-rendszerbe való integrációját segíti elő. A létesítmény 2018. augusztus 23-án a Zuglói Fűtőerőmű mellett sikeresen megkezdhette tesztüzemét.