Iskolaszereket vizsgált a hatóság - ezeket ne vegye!

A közelgő iskolakezdés miatt tolltartókat, radírokat, színes ceruzákat és tornaruhákat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a szúrópróbaszerűen kiválasztott termékekből egy ceruzakészletnél, egy tolltartónál és egy tornaruhánál találtak hibákat.
MTI, Napi.hu, 2016. augusztus 22. hétfő, 15:33
Fotó: Napi.hu

Az NFH hétfői tájékoztatása szerint a laboratóriumban megvizsgált tízféle színes ceruza-készlet közül egynél merült fel kifogás, a készletben található sötétzöld színű ceruza kadmiumtartalma meghaladta a jogszabályban előírt határértéket. Az érintett eszköz az ATC-Trade Zrt. Sky Art 12 darabos háromszög alakú junior színes CP 402-12 típusú ceruzakészlete.

A tolltartóknál és a radíroknál a tiltott lágyítószer-tartalmat vizsgálták a hatóság szakemberei, négy tolltartó közül egynél - a Lios,  My sport car tolltartójánál - mutattak ki tiltott lágyítószert, míg a radíroknál nem volt kifogás.

A tornaruháknál azt ellenőrizték a szakemberek, hogy a címkén szereplő nyersanyag-összetétel megfelel-e a valóságnak. Tízféle tornaruhát vizsgáltak, egynél - a Next Trade Kft. Lányka tornadresszénél - kétféle, eltérő címke szerepelt, a többi megfelelt.

A vizsgálatról bővebb információ itt érhető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK