Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy az ajándékba kapott akkus csavarhúzót néhány szekrény összeszerelése után elsüllyesztette a pincébe, majd mikor ismét szükség lett volna rá, az akkumulátor már megadta magát.

Az elektromos barkácsgépeknek és kerti eszközöknek az egyik gyenge pontja az akkumulátor. Az energiaforrások általában rosszul viselik, ha nem használják, nem töltik őket rendszeresen.

Az akkuk sokszor külön nem kaphatók, vagy csak irreális áron, abban meg nem lehet bízni, hogy esetleg egy másik eszközről át tudjuk szerelni azt.

Ennek a méregfogát húzta ki az Einhell az új Power X-Change akkus barkácsgép családjával melynek a lényege, hogy egy ugyanazon foglalatú azonos feszültségen működő, de eltérő kapacitású akkucsalád passzol minden gépéhez a csavarozótól a láncfűrészig, vagy fűnyíróig. Utóbbiba két akkumulátorra van szükség.

Az akku teljesítményét a vásárló választhatja meg és mindig ahhoz a géphez használhatja, amihez épp szükséges. A kínálatban öt különböző teljesítményű 18V-os akkumulátor érhető el. Attól függően, hogy mire használja a készüléket, 1,5-5,2 amperórás energiaforrásokkal dolgozhat akár 65 különböző eszközön.

Ennek köszönhetően, ha valaki már rendelkezik Einhell akkumulátorral, akkor az új gépeket megveheti enélkül is, olcsóbban. Ha pedig úgy ítéli meg, hogy mégis szüksége van plusz energiaforrásra, akkor azokat is megvásárolhatja külön-külön.

Az Einhell Power-X Change akkuk lítiumosak, gyorstöltővel 30 perc alatt érik el teljes kapacitásukat.

Ide kattintva megnézheti a teljes Einhell Power-X Change akkus gépcsaládot illetve olvashat bővebben a technológiáról és lehetőségekről.

Az Einhell barkácsgépekre 2 év garanciát vállal a gyártó, a magyarországi értékesítési és szervizhálózat megoldott az ország szinte teljesen lefedett.

A cikk megjelenését a Szerszamkell.hu online barkácsáruház támogatta.