A közgyűlést a résztvevők a napirendi pont megvitatása előtt felfüggesztették azzal, hogy azt 2011. augusztus 23-án folytatják. Korábban, a Malév éves rendes közgyűlésén május 27-én a részvényesek 24,56 milliárd forint veszteséggel fogadták el a társaság 2010. évi mérlegét, és az új vezérigazgató kinevezéséig június 1-jétől Limburger Lórántot bízták meg a vezérigazgatói teendőkkel.

A május 27-i rendes közgyűlésen a tőkerendezéséről nem hoztak döntést, azt az orosz Vnyesekonombankkal folytatandó további tárgyalások miatt későbbre halasztották.

Az április elsején megtartott rendkívüli közgyűlésen a fő tulajdonos, az MNV 2,5 milliárd forint tőkét juttatott a társaságnak, amiből 25 millió forinttal emelték meg a jegyzett tőkét 440,1 millió forintra, 2,475 milliárd forint a tőketartalékba került.

A Vnyesekonombank a 96 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő Malév egyik kisebbségi közvetett tulajdonosa az AirBridge Zrt.-n keresztül. Az orosz befektetési bank finanszírozója is a magyar légitársaságnak. A múlt év végi információk szerint 102 millió euróval tartozott a Malév a Vnyesekonombanknak.