Ismét indul az InnoMax Díj

Az Invitech Solutions október elejével ismét meghirdette az egyik legsikeresebb hazai innovációs pályázatot. A megújult Invitech InnoMax Díjra három kategóriában lehet pályázni.
Napi.hu, 2016. október 4. kedd, 20:36
Fotó: Stockfresh

Az Invitel Csoporton belül - a korábbi vállalati és nagykereskedelmi üzletág utódaként - július 1-vel létrehozott Invitech Solutions idén is meghirdeti a hazai innovációs megoldások egyik legnépszerűbb seregszemléjét. Az immár hetedik alkalommal kiírt pályázat lényege, továbbra is az, hogy támogassa a hazai vállalatok innovációs törekvéseit, és felhívja a figyelmet e cégek példamutató eredményeire. A 2009-ben alapított díjra három kategóriában - Business, InnoApps, Innomax nonprofit - is nevezni lehet - olvasható a társaság közleményében.

A 2016. évtől Invitech Innomax Díj néven továbbvitt pályázat nem csak elnevezésében újul meg, de szellemiségében és szerkezetében is. A vezető infokommunikációs megoldásszállító szemlélete a pályázatban is visszaköszön, a kiírás fókuszában az idei évtől a mindannyiunk életét jobbá tévő, a közjót szolgáló innováció elősegítése áll. További újdonság, hogy a "Business" kategóriában ez évtől, cégmérettől függetlenül bármely hazai vállalkozás elindulhat. A kiírók az "InnoApps" kategóriában továbbra is a saját alkalmazást fejlesztő, harminc év alatti fiatalok jelentkezését várják, nyilvánosságot biztosítva nekik tehetségük megmutatásához, és forrást további ötleteik megvalósításához.

A nonprofit kategóriában a kiosztható támogatások számának jelentős emelése mellett fontos változás, hogy az Invitech Solutions a hazai üzleti világ és a civil szféra közötti híd szerepét betöltő egyik legismertebb szervezet, a Magyar Adományozói Fórum (MAF) partneri együttműködésével bonyolítja le a kategória pályáztatását. A civil szervezetek mellett az oktatási intézmények jelentkezését is várják ebbe a kategóriába.

Ettől vonzóbb lehet a pályázat

A szervezők a megújult pályázatra a rekordévet jelentő 2015-ös évnél is több jelentkezőt várnak. Ennek oka, hogy maga, a kiírás is egyszerűbbé és áttekinthetőbbé vált, de a részben nagyobb számú és értékesebb nyeremények is tovább növelhetik az érdeklődést. A díj lényege, hogy felhívja a figyelmet a kreatív, innovatív, a gyorsan változó piaci körülmények között is helytálló cégekre, azaz teret és lehetőséget adjon a fejlődni képes vállalatoknak, hogy megmutassák magukat a szélesebb közvélemény előtt.

Innomax díjat nyert már többek között lakóházak felhő alapú energiafelügyeleti rendszere, közösségi bűnmegelőzési rendszer, vagy hallássérültek társadalmi integrációját segítő átfogó informatikai megoldás. A díjazott fejlesztések között szerepelt már interaktív anatómiai atlasz, GPS-alapú tehénpásztor-applikáció, és olyan nemes célok megvalósulását is segíthette a pályázat, mint a kamaszok lelki elsősegély-szolgálata, vagy elveszett gyerekek felkutatása.

HOZZÁSZÓLÁSOK