A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2014-ben az előző évinél 187 millióval több, 954 millió forintadózás előtti eredmény ért el részesedés értékvesztés nélkül. Részesedés értékvesztéssel együtt - amelyet nagyrészt a nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata portfolió tisztítása miatt számolt el a számviteli szabályokkal összhangban a Biztosító - az adózás előtti eredménye 204 millió forint lett.

A társaság bruttó díjbevétele 14 420 millió forint volt, amelynek meghatározó részét, 12 761 millió forintot a rendszeres díjak tették ki, míg az eseti díjak összege 1 659 millió forintot tett ki. A bruttó díjbevétel az előző évhez viszonyítva 13,7 százalékkal csökkent, de a biztosítási portfolió stabil fedezetteremtő képességének is köszönhetően az egy évvel korábbinál 33 millió forinttal nagyobb, 802 millió forintos biztosítástechnikai eredményt ért el a biztosító.

A CIG Pannónia tovább racionalizálta szervezeti struktúráját és szigorú költséggazdálkodást folytatott: ennek révén az igazgatási költségek 2013-hoz képest 26 százalékkal alacsonyabb szinten stabilizálódtak.

A társaság tovább diverzifikálta az értékesítési csatornáit és felülvizsgálta biztosításközvetítői kapcsolatait is, amelynek eredményeként szerződést bontott a Quantis-szal. Az emiatt kieső új értékesítési állományt a saját hálózat és a brókeri csatorna megnövekedett értékesítése kompenzálni tudta - olvasható a társaság közleményében.

A kedvező értékesítési eredményekben fontos szerepet játszott az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítások bevezetése, amely egy jó minőségű és stabilan növekvő, hosszú távon fizetett szerződésekből álló portfólió építését eredményezi. 2014 év végére az új üzlet közel 45 százalékát, mintegy 960 millió forintot tett ki a nyugdíjbiztosítások állománydíja.