Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét elején lesújtó vihar következtében négyezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz. Ingatlanonként átlagosan 125 ezer forint a kár, de ahol az épület tetőszerkezete sérült a pusztítás ennek többszöröse is lehet - áll a MABISZ közleményében.

A bejelentések 60 százaléka a vihar, illetve az orkán erejű szél által okozott károkra vonatkozott, de jellemző volt a villámcsapásokból eredő kár is, melynek következtében tűz alakult ki vagy elektromos berendezésekben keletkezett kár. Továbbá a gyakori károk között szerepelt a jégverés és beázás is.

A legtöbb kárt Budapestről, Pest megyéből és Somogy megyéből jelentették. (Nyaralni indul? Ezt jó, ha tudja.)

Magyarországon az alapbiztosítás részét képezi a vihar, felhőszakadás, jégverés, árvíz és földrengés által okozott kár, melynek díja egy átlagos ingatlan esetén évente 29 ezer forint. Emellé köthető kiegészítő biztosítás, amely például áramkimaradás miatti kárra vagy kerékpár ellopására vonatkozik.

A MABISZ és az MNB adatai szerint tavaly több mint 3 millió lakásbiztosítási szerződést kezeltek a biztosítók, ez alapján a magyar ingatlanok 73 százaléka rendelkezik biztosítással.

Címlapkép forrása: Pixabay