BUX
38240

Ismét Tarsoly vezeti a Quaestort

A cégbíróság ismét bejegyezte cégvezetőnek Tarsoly Csabát a Quaestornál. A külügyi tárcán kívül még egy minisztériumnak lehetett olyan vállalata, amely brókercéghez helyezett ki pénzt – értesült a Népszabadság.

Napi.hu, 2015. április 1. szerda, 09:08

"Van a brókerügyben még minisztérium, amelyik érintett lehet, de az nem a Quaestornál, hanem egy másik brókercégnél" - ezt egy magas rangú, a miniszterelnökhöz is közel álló politikus mondta kedden a Népszabadságnak. Azt nem árulta el, melyik tárca lehet érintett. A Fazekas Sándor által vezetett földművelésügyi tárca egyik cége lehet "érintett", és nem a Quaestornál, hanem egy másik brókercégnél szorult be több százmillió forintja. A lap informátora utalt arra, hogy a már megbukott Buda-Cash Brókerház Zrt. vagy a Hungária Értékpapír Zrt. a szóban forgó cég. Kedd délutánig ugyanakkor egyetlen minisztérium sem küldött olyan választ a Tállai András nemzetgazdasági államtitkár által vezetett, a Buda-Cash-botrány után felállt kormányzati munkabizottságnak, hogy "érintett" lenne brókerügyben - tájékoztatták a Népszabadságot MNB-közeli források. E szerint egyik tárcának sem volt semmilyen kihelyezése brókercégeknél.

A Quaestor Financial Hrurira Kft.-nél még mindig nem indult el a csődeljárás, azonban Tarsoly Csaba újbóli cégvezetését bejegyezte a cégbíróság - derül ki a nol.hu cikkéből. Március 26-tól ismét ő a Quaestor Zrt. vezérigazgatója, és a Quaestor Invest Kft. ügyvezetését is átvette Orgován Bélától. Utóbbi cégben a felesége volt az ügyvezető, helyette érkezett Orgován március 9-én, amikor Tarsolyék bejelentették, ideiglenesen nem tudják a kötvényeket visszafizetni.