Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Augusztus 2-tól Isztambulba is indít járatokat a Wizz Air Magyarország Kft. - jelentette be Abrán György, a légitársaság kereskedelmi igazgatója. Kezdetben heti négy járat közlekedik majd, a jövő év márciusától pedig naponta indulnak majd a gépek. A légtársaság arra számít, hogy mindkét oldalon népszerű lesz a járat. Városlátogató, üzleti forgalom épülhet a járatra, ezért Isztambulba egész évben közlekednek majd a gépek. Lapunk érdeklődésre Abrán elmondta, hogy idén hetven ezer utasra számítanak az isztambuli járatokon, jövőre pedig ennek a duplájára.

A Wizz Air már korábban szeretett volna megjeleni Isztambulban, ezért a cég a Malév leállása után felszabadult és meghirdetett négy útvonalra (Tel-Aviv, Kijev, Moszkva, Isztambul) pályázott, s az első két célállomásra már korábban elindította járatait, s bár a magyar hatóság az utóbbi két útvonalra is a Wizz Airt jelölte ki, de korábban sem a török és az orosz hatóság sem hagyta ezt jóvá. Most viszont, főleg a magyar kormány hathatós lépésnek köszönhetően sikerült megszerezni a török hatóság jóváhagyását - mondta az igazgató.

Az orosz hatósággal is terítéken vannak a tárgyalások, de a moszkvai járat indításának lehetőségét még mindig nem hagyta jóvá az orosz hatóság. Remélik, hogy ami késik, nem múlik - fogalmazott az igazgató.

A Wizz Air jelenleg 44 gépet üzemeltet, de rövidesen újabbal bővül a diszkont légitársaság flottája, alkalmazottjainak száma pedig a jelenlegi 1600-ról, az év végére 1700-ra emelkedik, a 270 útvonal pedig háromszázra.