Itt a Lidl figyelmeztetése

Most a Lidl nevében próbálkoznak a csalók. A boltlánc közölte, hogy nem kér ellenszolgáltatást a nyereményekért, valamint a lánc kizárólag a saját, hivatalos oldalain hirdet játékokat.
Csernátony Csaba, 2021. január 24. vasárnap, 18:57
Fotó: Napi.hu / Lowescher Ábel

A héten a magyar Aldi mellett a Lidl is csalókra figyelmeztette az internetezőket, lévén a boltlánc nevével csalók élnek vissza.

A Lidl pénteken a hivatalos Facebook-oldalán közölte:

Az elmúlt napokban többen is felhívták a figyelmünket SMS-ben terjedő csalásokra, melyeknek célja, hogy a megkeresett személyektől pénzt vagy személyes adatokat csalhassanak ki. A csalók a Lidl Magyarország nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy más értékes tárgynyereményt (pl. okostelefont) nyertek. Ennek fejében kérik a postázási költség euróban történő kiegyenlítését vagy éppen a linkre kattintva egy hamis figyelmeztetés jelenik meg, miszerint eszközünk vírussal fertőződött meg.

A boltlánc által megszervezett nyereményjátékokról a cég kizárólag hivatalos felületein ad tájékoztatást. Emellett a Lidl a nyereményekért cserébe ellenjuttatásra semmilyen esetben sem tart igényt.

A Lidl arra kér mindenkit, hogy a személyes, valamint bankkártyaadatainak védelme érdekében, mindig ellenőrizze a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljon, továbbá semmiképpen ne utaljon pénzt vagy adja meg adatait ismeretleneknek.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK