BUX
41002

Itt a direkt Spar-ellenes Fidesz-törvénymódosító

A Spar az OMV benzinkutakon nyitott üzletekkel akarta kihasználni a vasárnapi zárva tartást előíró jogszabály által hagyott lehetőséget, a Fidesz erre törvényt módosít.

Napi.hu, 2015. március 11. szerda, 08:35

Hiába próbál trükközni a vasárnapi zárva tartás egyre szövevényesebb jogszabályai és módosításai között a Spar, a kormány szorosan a nyomában van - írja az Index. A kereskedelmi lánc összefogott az OMV-töltőállomásokkal, hogy ott nyisson boltokat, erre a parlament gazdasági bizottsága - aminek Rogán Antal fideszes frakcióvezető az elnöke - gyorsan lépett.

Március 10-én felkerült a parlament honlapjára egy szöveg, amely szerint az az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül. A lex Spar indoklásként azt hozza fel, hogy a "vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény alkalmazását kívánja segíteni úgy, hogy jogértelmezési szabályokat vezet be".