Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett hitelprogram célja a pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő vállalkozások k+f+i célú tevékenységének ösztönzése, amelyek a pénzpiacokon nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. A hitelprogram célja továbbá, hogy növekedjen a vállalkozás saját tevékenységi körében végzett olyan prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztését, piacra vitelét eredményezheti.

A konstrukció keretösszege 32 milliárd forint, a hitel összege ügyletenként legalább 100 millió forint, legfeljebb 3 milliárd forint lehet. A kamat évi 0 nulla százalék, a futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 15 év (induló vállalkozásnak nyújtott támogatás jogcím esetén legfeljebb 10 év).

A programon belül finanszírozhatóak az ipari kutatás, kísérleti fejlesztés tevékenységek és az innovációs tevékenységek, valamint termék piacra viteli tevékenységek, és a projekt végrehajtásához kapcsolódó tevékenységek, illetve szorosan kapcsolódó, de nem k+f tartalmú tevékenységek.

A kérelem benyújtásához szükséges csatolni az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által kiállított támogató, úgynevezett K+f+i szempontú szakpolitikai véleményt. A hivatal ilyen véleményt csak azon igénylőknek állít ki, amelyek a hitelkérelem benyújtása előtt előzetes jogosultsági vizsgálaton estek át az MFB Pontok egyikén.

A hiteligényléseket 2019. december 2-ig lehet benyújtani a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál.

A felhívás részletes termékleírás a Széchenyi2020 oldalán, illetve a www.mfbpont.hu oldalon olvasható - közölte az MFB Zrt.