BUX
38497

Itt a jó hír: megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár

A Prémium Pénztárcsoporthoz tartozó Horizont Magánnnyugdíjpénztár elsőként teljesítette a magánnyugdíjpénztárak esetén kötelezővé tett 70 százalékos tagdíjbefizetői arányt - adta hírül az intézmény.

Napi.hu, 2015. február 17. kedd, 10:11

A pénztár a múlt év végén folyamatosan kérte tagjait, hogy frissítsék elérhetőségi adataikat. Így a jogszabály életbe lépését követően azonnal, több csatornán is tájékoztathatta őket teendőikről.

Az ügyfelek elkötelezettsége felülmúlta a várakozásokat, hiszen már az akció második hónapjában elérték a minimum célt, ráadásul úgy, hogy a tagság túlnyomó többsége egy évre előre rendezte a havi 500 forintos tagdíjfizetési kötelezettségét.

Bár az MNB-vel - amely hatóságként októberben vizsgálja először, fél évre visszamenőleg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány meglétét - még nem sikerült a pénztáraknak egyeztetniük a pontos számítási metódust, a a magyar magánnyugdíjpénztári szektor kétharmadát képviselő Horizont szakemberei biztosak benne, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően befizetett magánnnyugdíjpénztári tagdíjak minden számítási módszer mellett biztosítják a jogszabályi megfelelést. Így a Horizontot nem fenyegeti a veszély, hogy végelszámolásra köteleznék.

A pénztár célja a 100 százalékos tagdíjfizetői arány elérése. Ennek érdekében a potyautasokkal szemben minden törvényes eszközt felhasznál. Továbbra is kéri jelenlegi és az egyre erősödő átlépési hullámban csatlakozó új tagokat, hogy aki eddig nem tette meg, haladéktalanul fizesse be a rá vonatkozó tagdíjat. Ha ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni, akkor lépjen vissza a társadalombiztosítási rendszerbe. Az utóbbi esetben felveheti a pénztárban tartott megtakarításain elért infláció feletti hozamot és az egyénileg teljesített befizetéseit is.