Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lidl Magyarország a 2018-as béremelési hullámot követően ezúttal 2019. március 1-jével további, átlagosan 15 százalékkal emeli bolti és raktári dolgozó munkavállalói munkabérét - adta hírül a társaság.

Ezzel 2016 januárja óta összesen 75 százalékos béremelést valósítanak meg. A lánc mintegy 4600 embernek ad munkát.

A béremelést követően az áruházakban dolgozó bolti eladó munkatársak kezdő havi bruttó járandósága 267-287 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 297-317 ezer forintig terjedt, 8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Efelett járnak a pótlékok, melyek összege előre nem meghatározható, de tavaly átlagosan havonta bruttó 32 ezer forintot jelentett.

A logisztikai központokban dolgozó komissiózó feladatkört ellátó munkavállalók esetében a kezdő havi bruttó járandóság 277-313 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező komissiózó számára a legmagasabb bruttó havi járandóság 342-393 ezer forint között érhető el, 8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Itt a pótlékok átlaga tavaly havonta bruttó 55 ezer forint volt.

A logisztikai központokban dolgozó targoncavezetők kezdő havi bruttó járandósága 302-333 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonynál az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 370-413 ezer forint között alakul, 8 órás munkaidőben, itt az átlagos pótlék 2018-ban havonta bruttó 60 ezer forintot tett ki.

Emellé a vállalat a Lidl egészségprogram keretében éves szinten nagyértékű komplex egészségügyi szolgáltatást is biztosít minden munkavállalója számára, amely országszerte magánklinikai környezetben kínál számukra prevenciós és a gyógyulást elősegítő megoldásokat.

Az üzletvezetők kezdő bruttó bére 449-523 ezer forint között alakul, míg három év után a havi járandóság 632-695 ezer forint közötti, 8 órás munkaidőben. Itt a pótlék átlagosan havonta bruttó 69 ezer forintot jelentett a múlt évben. Ezen felül az áruházlánc - korlátlan magáncélú használattal, minden költséget átvállalva - személyautót is biztosít üzletvezetőinek, akik szintén igénybe vehetik a vállalat által garantált egészségügyi szolgáltatást is.

A diszkontlánc munkavállalói bérét számos további juttatással egészít ki, így többek között egy közel 50 partner-üzlethálózatban érvényesíthető akár 50 százalék árengedményt jelentő kedvezményprogrammal, valamint a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét is.