Itt a vég - csődöt jelentett a Palóc Nagyker

A mai nappal benyújtotta a csődeljárást önmaga ellen a Palóc Nagykereskedelmi Kft. A cég két nappal ezelőttig volt a CBA franchise-partnere, 1300 embernek tartozik a fizetésével, nekik némi reményt jelenthet a hír - értesült az MNO.hu.
Napi.hu, 2016. szeptember 16. péntek, 16:59
Fotó: Napi.hu

A lap információi szerint pénteken minden, a Palóc Nagyker tulajdonában lévő boltot e-mailben értesített a cég vezetősége, hogy elindították a csődeljárást maguk ellen. A balassagyarmati bíróságra adták be a kérelmet, 30 napon belül érkezhet a csődértesítő.

Reményt adhat az 1300 dolgozónak a hír, így talán megkaphatják elmaradt fizetésüket. Ilyenkor a garanciaalapból kell levonni a béreket, ami hosszadalmas folyamat - mondta Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) Nógrád megyei titkára.

A lap szerint továbbra is több vevő érdeklődik a csődbe ment cég mintegy 100 üzlete iránt, hamarosan tisztázódhat, ki vásárolja fel a boltokat. Demeter László szerint az eljárás alatt is elkezdődhet az értékesítési folyamat, de hogy ki kárpótolja majd a beszállítókat, egy vagy több üzletet vesznek majd meg egyszerre, tisztázandó kérdések. Ahogy az is, hogy mi lesz az alkalmazottakkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK