Itt a vége? Csődbe menekült az ismert divatlánc Magyarországon

Csődeljárást kért a több cipőbolttal is rendelkező Vagabond Magyarország Kft. - jelentette be a cég.
Szász Péter, 2020. július 2. csütörtök, 15:20
Fotó: Getty Images

Az eljárásról szóló végzés június 26-án jelent meg a cégközlönyben, vagyis a hitelezők ettől a naptól jelezhetik fennálló követeléseiket a cégnek, illetve a vagyonfelügyelőnek.

A Vagabondnak 17 üzlete van Magyarországon, Győr, Keszthely, Szombathely, Debrecen, Pécs, Szeged és Székesfehérvár mellett szinte az összes nagyobb budapesti plázában (Arena, Árkád, WestEnd, Mammut, Corvin, Allee, Mom Park) és a Fashion Streeten is jelen vannak.

A Vagabond svéd tulajdonú vállalat, a magyar cég a Vagabond International Aktiebolag tulajdonában van.

A Vagabond Magyarország Kft. tavaly 419 millió forintos árbevétel mellett 12 millió forintos nyereséget ért el. A beszámolójukból kiderül, hogy tavaly bérleti díjra több mint nettó 93 millió forintot fordítottak. Közzétették azt is, hogy idén januárban csak a WestEndben lévő üzletük bérleti díja, valamint annak marketing- és üzemeltetési költsége 2,63 millió forint volt.

Tavaly 15 embert foglalkoztattak, de a friss adatok szerint már csak nyolc alkalmazottja van a cégnek

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.07.02 23:21

Jesszus... már megrémültem, hogy a 2Rule...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.07.02 18:19

Ezt teszi a cégekkel a magyar "adóparadicsom" és a bürokrácianövelés. 54 féle adó, új és újabb beadványok kitöltése. Nemcsak anyagilag megy itt tönkre mindenki, hanem idegileg is.
Ez a magyar politikai rabló ganétúra gallyra vág mindenkit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html