BUX
37996

Itt a vége? Kivonják a forgalomból az orosz metrókocsikat!

Valamennyi felújított orosz metrószerelvényt kivonják a forgalomból a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) utasítására - tudta meg az Index.

Dzindzisz Sztefan, 2017. június 23. péntek, 16:01

A lap értesüléseit Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is megerősítette, így péntek délutántól csak régi orosz metrószerelvények közlekedhetnek a metróvonalakon, az újakat átmeneti időre kiváltják.

Ezt egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig tarthat, "a BKV elvárja, hogy jöjjenek Budapestre az orosz mérnökök, és frissítsék a szoftvereket valamennyi elkészült szerelvényen, és ha majd garantálni tudják, hogy nem történik a csütörtökihez vagy a péntekihez hasonló hiba, akkor a vonatok visszaállhatnak."

A BKV később kiadott közleménye úgy fogalmaz, hogy a BKV Zrt. és az NKH döntése alapján a BKV Zrt. felelős üzemeltetőként megkezdte a felújított szerelvények forgalomból történő átmeneti kivonását, soron kívüli átvizsgálásuk céljából.

A kivonást követően azonnal megkezdődik a szerelvények soron kívüli átvizsgálása, a fennálló hiányosságok megszüntetése. A vizsgálatok teljes körűek lesznek, ennek megfelelően ki fognak terjedni az egyes berendezések, alkatrészek ellenőrzésére, a műszaki, forgalmi személyzet beavatkozásaira és a funkcionális működésekre is. E vizsgálatok elvégzésére szerelvényenként várhatóan 4-8 napra lesz szükség, így optimális esetben az első szerelvény akár már a jövő hét második felében újból forgalomba állítható lesz.

Az az átmeneti időszakban az M3 metróvonal forgalom lebonyolítását a BKV Zrt. a régi metrószerelvényekkel fogja megoldani - olvasható a közleményben.

Az ügy azért robbant ki, mert péntek reggel ismét gond volt a járművekkel. Erről itt írtunk.