Új buszt dob piacra Kravtex-Kühne Csoport magyar buszgyár. A Credo Econell 13 City névre keresztelt, 13 méteres növelt hosszúságú, könnyűszerkezetű autóbusznak 38 ülése van és 115 utas szállítására alkalmas - idézi az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közleményét a Kisalföld.hu. Mivel a jármű viszonylag könnyű és nagy befogadóképességű, ezért az egy utasra vetített üzemanyag-felhasználása sokkal alacsonyabb versenytársainál.

A közlekedési társaság szerint a paraméterei miatt kategóriabajnoknak tartott új busz a legalacsonyabb kihasználtságú csuklós autóbuszokat is kiválthatja a vidéki településeken és Budapesten egyaránt. Az új modellt március 20-tól Győrben, a városi közlekedésben bárki tesztelheti utasként. A véleményét pedig itt mondhatja el a buszról.

A félezer embernek munkát adó magyar kézben lévő Kravtex-Kühne Csoport 16 200 négyzetméteres autóbuszgyárat üzemeltet Mosonmagyaróváron, ahol eddig évente 100-120 buszt gyártott a vállalat, de a jövőben a kapacitás évi 500 darabra is növelhető.

A cég szállít buszokat a regionális közlekedési központok flottakezelőjének, a Volán Buszpark Kft.-nek is, amely egy tavaly 100 buszt rendelt és a századik buszt az idén februárban adták át. Így a magyar közforgalmi közlekedési társaságok flottáiban összesen jelenleg 1300 Credo busz szerepel.