A 13 milliárd forintos kerettel rendelkező tendert a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból finanszírozzák és a tervek szerint mintegy 1200 hazai kis és középvállalkozást tudnak ezáltal támogatni.

A pályázat célja teljesen szerteágazó: ugyanúgy szerepel benne a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, ahogy a kkv-k fejlesztése is. A kiírók szerint a támogatással legalább 6500 új munkahely teremthető, de segíthet abban is, hogy 12 ezer munkahelyet meg lehessen tartani. A vissza nem térítendő támogatás során másfél millió forintot lehet új munkahelyenként igényelni, ám egyes feltételek miatt (pl. hátrányos helyzetű kistérségbe, vagy szabad vállalkozási zónába megy a támogatás) ezt több százezer forinttal is meg lehet fejelni.

A pályázatban szereplő beruházási projekthez legfeljebb 120 millió forint, a hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken, szabad vállalkozási zónákban megvalósuló beruházáshoz legfeljebb 240 millió forint támogatás igényelhető. A projektenkénti támogatás összege a legalább 250 új munkahelyet - a szabad vállalkozási zónákból, leghátrányosabb helyzetű településekből pályázóknál 150 új munkahelyet - eredményező beruházás esetén legfeljebb további 100 millió forinttal növelhető.

Feltétel, hogy csak induló beruházást lehet támogatni, melyet legkésőbb 2014. november 30-ig be kell fejezni, de az is kötelezővé tették, hogy a fejlesztésben érintett telephelyen legalább 2 fő számára kell új munkahelyet teremteni.

A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi/megyei kormányhivatal munkaügyi központjához 2014. január 9-től 2014. február 14-ig lehet benyújtani a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint.

További részletekért kattintson!