Itt az újabb államosítási tipp

Kaposvár fideszes országgyűlési képviselő azt javasolja, hogy a jövőben a Magyar Államkincstár legyen az önkormányzatok számlavezetője.
MTI, 2015. március 5. csütörtök, 16:13
Fotó: Napi.hu

Annak érdekében, hogy az önkormányzatokkal többet ne fordulhasson elő, hogy olyan pénzintézeteknél vezetik a számlájukat és kockáztatják ezáltal a közpénzt, amelyik brókerek garázdálkodásának köszönhetően csődbe megy, új törvényi szabályozásra van szükség, a jövőben a Magyar Államkincstár legyen a számlavezetője az önkormányzatoknak - javasolta Gelencsér Attila.

A Buda-Cash-botrány somogyi érintettjeiről, és azok megsegítéséről szólva úgy fogalmazott: Somogyot és Kaposvárt pénzügyi cunamiként érintette a legújabb brókerbotrány.

A kaposvári székhelyű, a megyében 37 fiókkal rendelkező Dél-Dunántúli Takarék Bank (DDB) mintegy 30 ezres Somogy megyei ügyfélkörrel rendelkezik. A megyében minden negyedik családot és minden negyedik önkormányzatot érint a botrány. Előbbiek mintegy 20 milliárd forinthoz, utóbbiak közül 67 önkormányzat mintegy egymilliárd forinthoz nem jut hozzá - mondta a képviselő.

Ezenkívül érintett körülbelül ezer kis- és közepes vállalkozás egymilliárd forintnyi "bennragadt" pénzzel, továbbá számos víziközmű-társulás, civil szervezetek, egyház és nonprofit szervezet, több mint 700 millió forinttal, valamint számos agrárvállalkozó, akik nem jutnak hozzá a területalapú támogatásokhoz - sorolta a politikus. A veszélybe került uniós projektek számáról még nincsenek pontos adatait.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.05 16:30

jó ötlet ..,miért vigyék ki az ebből származó hasznot a külföldi bankok ..???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html