Tényi István, a szocialista győri önkormányzati képviselő Juhász István, a Transparency International Magyarország Alapítvány és Hadházy Ákos is tettek hasonló tartalommal be- és feljelentéseket a rendőrségen.

Már október 9-én megszületett az első bejelentés Tényitől, azonban ahhoz, hogy erre nyomozást lehessen alapozni, a rendőrség október 16-án feljelentés-kiegészítést rendelt el, majd november 18-án nyomozást rendeltek el. Az ügyben eddig beérkezett ügyeket egy november 20-i keltezésű levél alapján már egyesítették is - írta a napilap.

A feljelentők azért fordultak a hatósághoz, mert szerintük az ügy résztvevői bennfentes információk alapján az Audi logisztikai központjának építéséhez szükséges telkeket olyan módon adták-vették, hogy azzal a győri önkormányzatnak kárt okoztak. Azt állítják ugyanis, hogy az ügyvéd és az érdekeltségébe tartozó cég azokat a földeket, ahová az autógyár logisztikai központot akart felhúzni, mindösszesen 1,5 milliárd forintért megvették, majd a területeket azok átminősítése után, rövid idő elteltével 7 milliárd forintért adták el a német autógyárnak.