Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek keretében a korábban meghirdetett prototípus fejlesztési pályázat mellett ismét lesz forrás kkv-k számára kapacitásbővítésre.

Továbbá új pályázati lehetőségek nyílnak épületenergetikai korszerűsítésekre, logisztikai szolgáltatások, ipari parkok fejlesztésére, vállalati képzésekre, valamint infokommunikációra és még számos egyéb célra.

A tavaly augusztusban elfogadott Vidékfejlesztési Programhoz (VP) is elkészült az idei menetrend, melyből látható, hogy ebben az évben közel 1200 milliárd forint értékű pályázatot hirdetnek meg.

Ennek részeként hamarosan benyújthatóak a konkrét élelmiszeripari projektek a tavaly december végén meghirdetett felhívásra. Emellett kertészeti és állattenyésztési fejlesztésekhez, terménytárolók és szárítók kialakításához lehet támogatást igényelni.

Nagy beruházások - kedvező változások

Jelentős könnyítések történtek az úgynevezett Egyedi kormánydöntéssel megítélt közvetlen támogatási forma feltételrendszerében. Csökkentek a támogatáshoz jutás minimum feltételei és a kötelező munkahelyteremtésnél figyelembe vehetők a szerződött beszállítónál megjelenő új munkahelyek is.

A MAPI számításai szerint a jelzett induló beruházások mintegy 850 új munkahelyet teremtenek.