A ZF Hungaria vezérigazgatója, Ulrich Diller pénteken arról tájékoztatott, hogy a társaság egri gyárának őrzésével megbízott Őrmester Vagyonvédelmi Zrt. tagjai sztrájkot indítottak, majd elfoglalták a gyár területét is, így a gyár vezetősége kénytelen volt hétfőre munkaszüneti napot elrendelni. Mivel a rendőrség nem jogosult intézkedni, a munkaszünet kitolódhat hosszabb időre is - írta az Index.

A ZF vezérének közlésére reagálva az Őrmester Zrt. marketingvezetője, Nyers Marcell közölte: nem igaz, hogy a társaság alkalmazottai elfoglalták a területet, hiszen az érvényes szerződésünkben foglaltak szerinti területen látják el "európai módon" továbbra is a vagyonvédelmi feladatokat - áll cég közelményében.

A vitás helyzet azt követően pattant ki, hogy az egri gyárban szolgálatot teljesítő őrző-védők csütörtök délután sztrájkba kezdtek; a ZF Hungaria szerint ezt követően őrizetlenül maradt a gyár területe, így a cég azonnali hatállyal felbontotta az Őrmester Zrt-vel kötött szerződését, majd egy másik céget bízott meg az őrzéssel - számolt be a heol.hu.

A gyár őrzésével péntektől megbízott cég alkalmazottjai azonban azzal szembesültek, hogy az Őrmester Zrt. alkalmazottai nem adják át az őrzőhelyeket, amelyeket a ZF Hungaria vezérigazgatója szerint megszálltak. Ulrich Diller elmondta: értesítették a rendőrséget, ám a kiérkezett járőr közölte, hogy nincs lehetőségük beavatkozni.

Az Őrmester Zrt. régióigazgatója, Szántó Gábor szerint nem sztrájkról, hanem szabotálásról volt szó, ám a szabotőröket leváltották, az őrzés rendjét pedig péntekre helyreállították, amelyet az érvényes szerződés szerint azóta is ellátnak.