Ivóvizet exportál a magyar közműszolgáltató

A mosonmagyaróvári Aqua Szolgáltató Kft. tavaly 200 ezer palack szénsavmentes vizet értékesített külföldi szálloda- és vendéglátóipari piacokon.
MTI-Eco, 2014. június 18. szerda, 18:02
Fotó: Reuters

A közműszolgáltató vállalat Európán belül - Szlovákiában és Romániában -, illetve a közel-keleti térség Horeca (Hotel/Restaurant/Catering) piacán is terjeszkedik. Palackozott ivóvízből idén májusig már 195 ezer üveggel exportáltak, csak májusban 90 ezer palackot adtak el a szálloda- és vendéglátóiparnak - közölte a társaság.

A kft. 1994-ben vált önálló szolgáltatóvá, 1995 óta Mosonmagyaróvár város mellett Levél és Hegyeshalom községek önkormányzata is tulajdonos. A társaság éves forgalma 2 milliárd forint körüli, 23 település 75 ezer fogyasztójának ívóvízellátását biztosítja.

A cég terméke, egy szénsavmentes víz elnyerte a brüsszeli "iTQi Superior Taste Award", azaz a finom ízért járó díjat - közölte Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetője. A díjat a világ legismertebb Michelin-csillagos séfjei és sommelier vaktesztek alapján ítélik oda.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2014.06.18 22:34

Meg vagyok lepődve. Mind a két országnak van jó ásványvíze. Miért kellene Magyarországról importálnia?? Hihetetlen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html