A közlemény szerint a magyar számviteli szabályok szerint a CIG Pannónia tovább tudta növelni az első félévben elért pozitív eredményét. A magyar biztosító 2013 első kilenc hónapjában 557 millió forint biztosítástechnikai eredményt ért el, amely - összehasonlítva a megelőző év azonos időszakával - mintegy 2,779 milliárd forintos javulás. A biztosító 2013 első három negyedévében 12,431 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el, amelyből a rendszeres díj 11,079 milliárd forint, az eseti díj pedig 1,352 milliárd forint volt.

A közlemény szerint a biztosítási piac helyzetében továbbra sem látszik javulás, és ez a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. teljesítményére is rányomja bélyegét. A bruttó díjbevétel a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva közel 18 százalékkal csökkent. Ugyanakkor a folyamatos költségracionalizálás, a hatékonyabb működés és a szigorú költségkontroll azt eredményezte, hogy az igazgatási költségek 2013 harmadik negyedévéig jelentősen, 43 százalékkal csökkentek 2012 hasonló időszakához viszonyítva.

A tőzsdei jelentés kiemeli: a biztosító igazgatósága új stratégiai irányvonal bevezetéséről döntött, amelynek értelmében a hazai, kihívásokkal teli biztosítási környezetben a hatékonyság növelése és a nyereséges működés érdekében, továbbá a részvénytulajdonosok érdekeit maximálisan szem előtt tartva a termékek, szolgáltatások, értékesítési csatornák és a földrajzi megjelenés diverzifikációjára helyezi a hangsúlyt a jövőben.

A jelentés szerint az új értékesítés 2013 harmadik negyedév végéig életbiztosítási ágon 2,065 milliárd forint volt, a záró életbiztosítási állomány 19,868 milliárd forint.

A CIG Pannónia Életbiztosító leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) 2013 első három negyedévében 2,956 milliárd forint új állományt szerzett, a nettó állományfejlődés 1,881 milliárd forint volt, így a harmadik negyedév végén mintegy 4,917 milliárd forintos állománnyal rendelkezett. Az összesített állomány a 2012. év végi 24,186 milliárd forintról 24,785 milliárd forintra növekedett.

Az EMABIT-nél a gépjárműflották 75 százaléka a kiemelt célpiacként kezelt kis flották közül kerül ki. Jelentősen növekszik és második legjelentősebb üzletággá fejlődött a fuvarozói, szállítmányozói piacokon értékesített biztosítások köre, ide értve a sikeres lengyelországi és baltikumi piacralépés eredményeit is.