A 35 személygépkocsit szállító vagon teljes felújításáról a MÁV Gépészet még 2008 decemberében állapodott meg a Dunavagon Kft.-vel. A szerződés aláírásakor nagy volt az öröm, mert az első önálló üzleti évét záró járműjavító eleget tett tulajdonosa elvárásának: átlépte a magyar vasútvállalat "határait" és külső megrendelést szerzett.

Az első problémákkal a járműjavító 2009-ben szembesült: az autószállító felújítása ugyan a terv szerint haladt, a Dunavagon nem teljesítette vállalásait. Eleinte még csak a járművek egyes fontos részegységeinek számító alkatrészek szállításával maradt adós, de később a megrendelő jelezte, hogy fizetni sem tud. A MÁV Gépészet a vagonok felújítását leállította és kérte a már elvégzett munkákról kiállított, összesen 100 millió forintnyi számla rendezését.

A 3 millió forint tőkével jegyzett Dunavagon azonban nem fizetett: a MÁV Gépészet az általa felújított vagonok 100 millió forintos ellenértéke helyett magát a kerék nélküli vagonokat kapta meg a ciprusi tulajdonba került cégtől. (A ciprusi Suncliff Limited CY 2008. júniusi magyarországi tulajdonszerzését decemberben jegyezték be a cégbírósági adatbázisba. Nagyjából akkor, amikor a MÁV járműjavító vállalkozása is aláírta a maga szerződését.)

Már csak azt kell kivárni, amíg feladatot találnak számukra, addig nemcsak a speciális járművek állnak, de az "offshore buli" a járműjavító mintegy százmillió forintját is leköti. A vasutasok szerint a sajátos ügylet nem okozott kárt, és az átvett kocsik még bevételt is hozhatnak, ha el tudják adni a kocsik szállítási kapacitását - írta a lap.