Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyarországon több mint 20 milliárd forintot teljesítő készpénz-logisztikai szektor az elmúlt években gyökeresen átalakult: a nemzetközi hátterű, régi szereplőket, új, jobbára hazai tulajdonosi szerkezetű cégek váltották fel. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő úgy ítélte meg, hogy a folyamatosan változó piac kimagasló üzleti lehetőségekkel kecsegtet.

A Trezex a magyar piac harmadik legnagyobb szereplője, 27 éves tapasztalattal, több mint 100 gépjárművel és 225 fős alkalmazotti létszámával. A 2015-ös évet mintegy 1,8 milliárd forintos árbevétel mellett 63,5 millió forintos adózott eredménnyel zárta. A Trezex szolgáltatásai a készpénzlogisztika és az értékszállítás teljes spektrumát felölelik az ország egész területén, egyike az öt, pénzfeldolgozási tevékenységre vonatkozó MNB-engedéllyel rendelkező szervezetnek.

A potenciált látva a GB & Partners az általa kezelt Exim Növekedési Alap több száz millió forintos tőkebefektetésén keresztül többségi tulajdonrészt szerzett a társaságban. Az alap célja olyan társaságok finanszírozása, amelyek a befektetésnek köszönhetően erőteljes növekedési pályára állíthatók, és képesek akár a nemzetközi piacon is sikerrel szerepelni. E tőkekihelyezés a GB & Partners 46. befektetése.

Az új többségi tulajdonos kitart a "győztes csapaton ne változtass" elv mellett, így a menedzsment változatlan formában folytathatja a megkezdett munkát: Kárpáti Balázs a Trezex vezérigazgatója és kisebbségi tulajdonosa marad.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. jelenleg négy alapot kezel 81 millió euró összértékben. Ezek közül kettő az EU Jeremie programja alapján indított kockázatitőke-alap, míg a másik két közelmúltban indított magántőkealap elsődleges célpontjai az érettebb szakaszban lévő vállalkozások, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező társaságok. Az Exim Növekedési Alap célja elsődlegesen olyan gazdasági társaságok finanszírozása, amelyek a tőkebefektetésnek köszönhetően komoly növekedési pályára állíthatók és képesek akár a nemzetközi piacokon való sikeres szereplésre is.