Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Széles Gábor kiemelte: kiegyensúlyozottan fejlődik a vállalatcsoport, ezt mutatja az is, hogy a társaság sajáttőke állománya idén 110 milliárd forintra emelkedett.

Hozzátette: a 2017-es évben minden idők harmadik legnagyobb beruházási volumene zajlott a Videotonnál, melynek összértéke megközelíti a hétmilliárd forintot. Ezek közt a VEAS Kft-nél 1,7 milliárd, a VT Videoton Elektro-PLAST Kft-nél 1,1 milliárd, a VT Autóelektronika Kft-nél 930 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések.

A vállalatcsoport létszáma továbbra is nő, közel 10,5 ezer embert foglalkoztat a Videoton Holding.

Sinkó Ottó társ-vezérigazgató bejelentette: 2018-ban az eddigi öt év átlagának duplájára, 12 milliárd forintra nő a beruházások volumene. Ebből a VEAS Kft-nél 1,5 milliárd, a VT Autoelektronika Kft-nél kétmilliárd, a VT Elektro-PLAST Kft-nél egymilliárd, a VT Metál Kft-nél 850 millió, informatikai fejlesztésekre pedig félmilliárd forint értékű beruházások történnek.

Arról is beszélt: a Videoton 2013 óta reálértéken 40 százalékkal tudta növelni a kereseteket, a bérfelzárkóztatás dinamikus és számottevő volt. A társaság hozzáadott értéke éves 12 százalékos növekedéssel a 2013-as 37 milliárdról 2017-re 58 milliárdra nőtt.

A társ-vezérigazgató tájékoztatása szerint a legnagyobb árbevételt idén a VT Autóelektronika Kft. érte el, a tavalyi 50,8 milliárdhoz képest közel egymilliárd forinttal növelte árbevételét. Mögötte a VT Videoton Elektro-PLAST Kft végzett 34,5 milliárd forintos árbevétellel, illetve a VT-Arriva Kft. és a VEAS Kft egyaránt 22-22 milliárd forintos árbevétellel zárta az évet.

Lakatos Péter társ-vezérigazgató elmondta: több területen is sikerült új üzleteket szerezni a 2017-es évben. A 3D nyomtatók piacán csúcsot döntöttek azzal, hogy idén már húszezer 3D nyomtatót gyártottak.

A Videoton vállalatcsoport az idei évben 170 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevételt vár. A társaság tavalyi konszolidált árbevétele megközelítette a 160 milliárd forintot, tavaly előtt meghaladta a 150 milliárd forintot, az azt megelőző évben pedig 133 milliárd forint volt.