Jó hír a BKV háza tájáról

Közeledtek az álláspontok a BKV béremelési ajánlatáról a munkáltató és a szakszervezetek között, az egyeztetések várhatóan még a héten folytatódnak - közölte a BKV.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 19. szerda, 20:51
Fotó: Napi.hu

A BKV Zrt. menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek képviselői a szerdán állandó bizottság keretein belül folytatták az egyeztetéseket a munkáltató béremelési ajánlatának részleteiről. Az egyeztetésen mind a munkáltató, mind a szakszervezetek ismételten hangot adtak az együttműködés és a bérmegállapodás mielőbbi megkötése melletti határozott szándékuknak. A felek álláspontjai közeledtek egymáshoz - a bérmegállapodás tervezet számos elemével kapcsolatban egyetértésre jutottak - ám az ajánlat egyes részleteivel kapcsolatban még további egyeztetések szükségesek - olvasható a közlekedési vállalat közleményében.

A BKV Zrt. menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetekkel közösen keresi a megoldást, hogy egyrészt a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra, másrészt olyan bérmegállapodás szülessen, amely széleskörűen és hatékonyan rendezi a hiányszakmák, illetve a piaci bérszínvonaltól jelentősen elmaradt bérek kérdését.

A felek közötti egyeztetések várhatóan még a héten folytatódnak - áll a közleményben.

A korábban sztrájkot kezdeményező Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) április 7-én függesztette fel az április második felére meghirdetett sztrájkot, miután szóban 10+5 százalékos béremelési ajánlatot kaptak a munkáltatótól.

HOZZÁSZÓLÁSOK