Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elmondta: az elmúlt öt évben óriásit fejlődött a Balaton, megújultak a településközpontok és a szolgáltatói infrastruktúra is. A Balaton már nemcsak strandidőben szolgál komplex turisztikai élményként, a part menti településeknek gazdag a programkínálata, elég a Nagyon Balaton programsorozatra gondolni, vagy arra, hány művészeti fesztivál, kulturális rendezvény színesíti a kínálatot - idézi az MTI.

A nyári mellett egyelőre az őszi és a tavaszi szezonra fókuszálnak a Balatonnál, az előbbinél a gasztronómiát, az utóbbinál az aktív turizmust állították középpontba. A gasztronómiáról megjegyezte, hogy a tó északi és déli partja is történelmi borvidék, és ma már nagy hagyományuk van a halfesztiváloknak is.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt években jelentősen emelkedett a reálbér, többen rendelkeznek elkölthető jövedelemmel, többet fordítanak utazásra. A magyar családok fele ma már meg tud engedni magának egy egyhetes üdülést akár a Balatonon, akár külföldön, míg néhány évvel ezelőtt még csak 30 százalékuknak volt lehetőségük erre. (A balatoni utazást a MÁV is ösztönzi.)