Hónapok óta egyeztet a Tesco és a dolgozókat képviselő két szakszervezet, miután nem sikerült megegyezni az idei béremelésekről. Az áruházláncot ugyanis kifejezetten megviseli a hazai munkaerőhiány és bár az év elején emeltek a fizetéseken, sokak szerint a megnövekedett terhelés miatt indokolt lenne a fizetések rendezése.

Ahogy arra a portál is emlékeztet, legkisebb bért az áruházban januártól az idei évnek megfelelő bérminimumra emelték (bruttó 161 ezer forint), majd a második félévtől 165 ezer forintra.

A cég az emelésnek nem akart eleget tenni, a dolgozók ezért teljes munkabeszüntetéssel és sztrájkkal fenyegettek. Pénteken végül sikerült megállapodnia a feleknek: a legkisebb keresetűek 11 ezer forinttal (bruttó 176 ezer forintot) vihetnének haza többet, míg a magasabb fizetéseknél akár 17 ezer forint is lehet az emelés. Akik pedig az idén eddig kimaradtak (a központban dolgozók), szintén kaphatnak valamennyi pluszt.

A régi dolgozók cafeteriás pluszelismeréséről később tárgyalnának.

A Tesco a most bejelentett emeléssel együtt, az elmúlt 2 évben már 8,7 milliárd forintot költött bérfejlesztésre. Szeptember elsejétől a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet, a legtöbb Tesco munkatárs fizetése így az idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt, reflektálva a magyar bérinflációra is - írta a cég később kiadott közleményében.