Jó hírt kapott a magyar buszgyártás

Egyedüli ajánlattevőként a Mabi-Bus Kft. szállíthat Pécs városának 24 elektromos autóbuszt, nettó 3 milliárd 535 millió forintért.
Németh Géza, 2016. május 30. hétfő, 17:46
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A kiírás egyszer 4 darab és egyszer 8 darab új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező, midi autóbuszok, továbbá 12 darab alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező szóló autóbuszok beszerzésére szólt. A 24 darab busz száma azonban 25 százalékkal, azaz további hattal növelhető.

A 4 midi busz becsült ára 666 millió forint volt, a Mabi 582 millió forintéért szállítja azokat. A 8 midibusznál a becsült ár 1 milliárd 333 millió, míg a végleges ár 1 milliárd 164 millió forint volt. A 12 szóló busz becsült ellenértéke 1 milliárd 999 millió forintot tett ki, a Mabi ajánlatában viszont csak 1 milliárd 789 millió forint szerepelt.

A MABI jelenleg három magyar cég tulajdonában áll. Múlt év óta tulajdonos a Lanta-Consulting Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint az Albatric Gyártó és Szolgáltató Kft., míg idén februártól az evopro Bus Kft. is a tulajdonosok között szerepel a Céginformációban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.05.30 20:38

Jó hír. 26 év, és 3-4 "nagyonnemzeti" kormány után végre eszébe jutott valamelyik "nagyonnemzetinek", hogy a magyarok is tudnak buszt gyártani. Jobb későn mint soha, ugye. Eddig, negyedszázadon keresztül, bizonyára más fontos dolgaik voltak, mint pl. birkamenetek szervezése, miközben az összes külföldi járműgyártó hülyére kereste magát rajtunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html